Érdemes elolvasni én mindenkinek annyit javaslok, hogy legalább a fehér cukorról mondjon le, és ne barnát, hanem legalább nádcukrot használjon helyette! Ezzel már tettünk valamit az egészségünkért! És ugyan olyan finom lesz vele minden! Kicsit drágább csak, de sokkal egészségesebb! Köszönöm!...
Teljes cikk
Az 1920-as években, az amerikai kormány megállapította, hogy a fehér liszttel etetett állatok súlyos neurológiai betegségeket kaptak és meghaltak. A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában található a keményítővel együtt. Ahelyett,...
Teljes cikk
Konfitálás: régi eljárás, csak a kifejezés trendi
A konfitálás néhány éve igen felkapott, sokat hangoztatott dolog lett a gasztronómiában. Az ember hajlamos azt gondolni, hogy valami nagyon 21. századi csoda búvik meg a rejtélyes szó mögött, pedig csupán egy több évszázados múltra visszatekintő, az...
Teljes cikk
Ez egy zöldség, amit tulajdonképpen gyümölcsként használunk fel a konyhában. Szinte mindig édes dolgokat készítünk belőle. Szezonja április környékén indul, az eper szezon előtt.
A rebarbara savanykás íze nagyon is markáns, ezért érdemes más gyümölccsel, például eperrel, almával vagy körtével...
Teljes cikk
Molekuláris Gasztronómia bövebben :)
Szerintem nem tévedek nagyot, ha feltételezem, a címet olvasva senki sem fogja tudni, miről is szól a cikk. Molekuláris gasztronómia – elsőre értelmetlennek tűnő szókapcsolat. Pedig ez egy létező és aktívan művelt konyhaművészeti ág. Lényege, hogy fizikai és...
Teljes cikk
A pagodakarfiol vagy romanesco brokkoli a maga tornyos formájával a karfiolnál dekoratívabb zöldség és egy szép példája a fraktál jellegnek. Ez az egyik olyan növény, ami tökéletesen bizonyítja a természet viszonyát a Fibonacci-számsorral. Hiába hasonlít a karfiolra, a növény inkább rokona a...
Teljes cikk