Olasz paradicsomos húsgolyók chedar sajttal!
Isteni különleges de egyszerű elkészíteni!Csak néhány alapanyag szükséges és nagyon fimon ételt rakhatunk az asztalra!Mi amúgy is élünk halunk a paradicsomos dolgokért!Ti?
Hozzávalók:
- 60dkg sertés vagy marha darált hús(comb vagy lapocka)
- egy üveg(200g) sűrített paradicsom
- 1db tojás
- fűszerek(majoranna,bazsalikom,oregáno,fokhagyma,só,bors)
- 15dkg fehér vagy vörös chedar sajt
- étkezési keményítő(el is hagyható)
- cukor vagy édesítőszer
- tej vagy főzőtejszín
Szóval összekeverjük a husit a fűszerekkel és az 1db tojással!Állni hagyjuk egy kicsit.Majd kis golyókat formáluk belőlük.Igazi húsimádóknak való recept mert ez tényleg csak husiból álló golyó nem kell hozzá rizs vagy kenyér semmi.Ha ezzel megvagyunk a sűrített paradicsomot felkeverjük vízzel előazör 1-3 dl aztán ki mennyire szeretné higíthatja bár mi a krémes szószt szeretjük ami nem túl híg.Valamint ha van otthon tej vagy főzőtejszín azzal a savasságát enyhíteni tudjuk és íz ízét állagát krémesíteni,lágyítani.Én ajánlom hogy tegyünk bele legalább 1dl-t.Valamint mehetnek bele fűszerek só,cukor(édesítő),oregáno és egy kiskanálnyi keményítő.Elkeverjük és egy tűzállótálba öntjük.Mehetnek bele a húsgolyóink és a tetejére az isteni chedar sajt!Minnél tovább érlelt annál markánsabb, karakteres, krémes sajt ízt fog kölcsönözni!Sűtőbe tesszük kb.180fokon sütjük 25-30percet.Néha nézzünk rá akkor jó ha a szósz besűrűsödött és a sajt szinte folyik a tetején.Köretet direkt nem írtam mindenki amivel szereti eheti!Mert nagyon finom tésztával is,de pirított burgonyával,rizzsel is megállja a helyét!Gyors egszerű és mégis újdonság!